Du er her: Hjem » Blog » Slagelse Byhave

I skjul.

Slagelse Byhave, også kaldet Det grønne Byrum, er gemt af vejen. Den er beliggende for enden af parkeringspladsen bagved Slagelse Museum og Krabasken på Bredegade. Den er anlagt af det frivillige havelaug og Slagelse Museum.
Haven har åbent døgnet rundt, og alle kan benytte den.

Historie

Historien om det første apotek i Slagelse starter i 1625, hvor Christian 4 tilkaldte og ansatte en anerkendt tysk botaniker som lærer og læge ved Sorø Akademi.

I 1632 fik botanikeren også bevilling til at “anrette og holde et apotek i Sorø med forpligtelse til altid at holde en dygtig Apotekersvend”.
Botanikeren og apotekeren var Joachim Burser. Efter hans død gik bevillingen videre til Bursers slægt, og i 1673 flyttede Johannes Burser bevillingen til Slagelse.

Placeringen af det første apotek er ukendt, men i 1690 flyttede apoteket til Bredegade 8, hvor det lå frem til 1977.

Bag apoteket lå en stor og meget smuk have, der strakte sig fra Bredegade til Stenstuegade.
I apotekerhaven dyrkede apotekeren urter, som kunne bruges til fremstilling af medikamenter og nydelsesmidler. Urterne blev høstet og tørret til senere brug.

I begyndelsen af 1700-tallet klagede apoteker Nickels over, at indkvarterede soldater havde hængt regimentets telte til tørre på apotekergårdens loft, for teltene havde ødelagt hans lager af urter.